Het nieuwe zorg initiatief & happy werkt met serious gaming aan geluk als de basis van een goede gezondheid.

‘Het feit dat serious gaming een steeds grotere rol speelt in het voorkomen van chronische ziekten, dat ze steeds belangrijker worden om mensen te helpen gezonder te leven is een bewijs de enorme impact hiervan op de maatschappij. Om deze reden steun ik de lancering van & happy ten volste,’ zegt D66 Tweede Kamerlid Pia Dijkstra tijdens het 8ste Games for Health Europe Congres in Eindhoven. Hier werd vandaag het nieuwe initiatief & happy officieel gelanceerd. &happy wil met de inzet van games op een leuke manier een bijdrage leveren aan het welzijn en geluk van mensen en zorgmedewerkers. & happy gelooft dat, om toekomst bestendige persoonsgerichte zorg te bieden, het belangrijk is dat mensen en organisaties blijven leren en ontwikkelen.

Meer aandacht voor de menselijke aspecten in de zorg. Dat wordt nog belangrijker in een sector die alsmaar in beweging is. Maar hoe beïnvloed je het gedrag van mensen op een leuke manier? & happy ontwikkelt spelvormen om waardevolle interacties en veranderingen te realiseren binnen de zorg. Het is initiatief dat gaat om geluk, niet alleen als een resultaat van zorg, maar als een basis voor goede gezondheid. ‘Een initiatief zonder compromis, gebaseerd op een intensieve en gelijkwaardige samenwerken tussen de zorgsector en de gamingindustrie. Als politica maakt me dit zelfs een beetje jaloers. Als wij Kamerleden op eenzelfde manier zouden kunnen samenwerking, zonder compromis, dan zouden we wellicht ook het geluksniveau in de maatschappij kunnen verhogen’aldus Pia Dijkstra.

Spelen is een natuurlijke manier van leren

Jurriaan van Rijswijk, oprichter van Games for Health Europe, Games for Health Projects en & happy, maakt zich al jaren hard voor de toepassing van games in de zorg en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan. Met Games for Health Europe organiseert hij jaarlijks het internationale congres waar gebruikers, game designers, politici en wetenschappers elkaar ontmoeten. 'Spelen is eigenlijk onze natuurlijke manier van leren. Iedereen heeft dat van nature in zich. Maar vanaf het moment dat we naar school gaan, komt steeds meer de nadruk te liggen op boekenkennis. Met & happy grijpen we terug op die aangeboren leerstrategie door games te ontwerpen waarmee we het gedrag van mensen op een leuke manier beïnvloeden.'

Samenwerkingen met en tussen zorgorganisaties

Een jarenlange intensieve samenwerking met Sensire leidde tot de geboorte van & happy. Inmiddels werkt & happy ook nauw samen met Thebe, Omring en Vitalis om toepassingen te ontwikkelen voor de zorg. De samenwerking heeft als doel een ecosysteem te creëren in de zorg om het geluk van patiënten, cliënten en zorg medewerkers te vergroten met behulp van spelprincipes.

Eén van de eerste interactieve leeromgevingen die & happy onlangs samen met Omring introduceerde in de zorg was de Escape Room. Vanuit het hele land kwamen verschillende zorg organisaties bijeen om te kijken hoe zij middels een spelvorm nog meer aan de slag kunnen met liefdevolle zorg. Want met behulp van de Escape Room leren zorgprofessionals al spelend hoe zij informatie uit de leefomgeving van de cliënt kunnen duiden en omzetten in een cliënt plan. Marleen Donders, kwaliteitsverpleegkundige bij Omring over de Escaperoom: “Je wordt op een speelse manier geprikkeld om op zoek te gaan naar zoveel mogelijk informatie over de persoonlijke wensen van de cliënt en deze te verwerken in het dossier. Ik ben er erg enthousiast over en zou het elke zorginstantie aanraden.” Alleen al in de komende twee maanden lanceert & happy met haar partners nog vier innovatieve serious games voor de zorg.

Voor wie?

De serious games zijn geschikt voor cliënten, patiënten en alle zorg professionals.

Meer informatie

Wil je meer weten over wie &happy is en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Meer informatie vind je op www.andhappy.nl. Je kan ook bellen met 06 – 362 438 37 of een mail sturen naar info@andhappy.nl.

Noot voor de redactie

..

Games for Health Europe is in 2010 opgericht door Jurriaan & Sandra van Rijswijk. Het is een non-profit stichting die jaarlijks het grootste internationale congres op het gebied van serious games organiseert. Een professionele organisatie op het gebied van toegepaste games voor gezondheid in Europa. Het is het verzamelpunt voor de grootste intellecten op het gebied van game ontwikkeling en gezondheidszorg, met het doel om game technologie te ontwikkelen die de gezondheid en het brengen van gezondheidszorg verbeteren. &happy werkt samen met organisaties in de zorg om serious games in te zetten om bij te dragen aan meer welzijn en geluk voor cliënten, patiënten en zorg medewerkers. Voor informatie over Games for Health Europe: rene@gfheu.org / 0611 366 339 Voor informatie over Game Solutions Lab rene@gamesolutionslab.com / 0611 366 339

Wil je meer van ons weten?

Vul hier dan enkele gegevens in en ontvang direct onze flyer!

* verplicht in te vullen

& happy zal de gegevens gebruiken om je updates to sturen en eventueel contact met je op te nemen.

Je kan je altijd afmelden van onze mails als je op de knop in de footer van onze mails klikt.